Scrub je huid……en straal!

In de zomer heeft onze huid iets meer hulp nodig om te blijven stralen en regelmatig scrubben kan hier zeker aan bijdragen. Het verwijdert dode huidcellen, stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen en laat je huid heerlijk zacht aanvoelen.

Scrubben zorgt er simpelweg voor dat je lekker in je vel zit. Het werkt niet alleen zuiverend, het stimuleert ook de bloedcirculatie én geeft je hernieuwde energie. Maar er zijn nog meer redenen om je lichaam te scrubben.

DE VOORDELEN VAN SCRUBBEN

 

Minder rimpels
Naarmate je ouder wordt, verliest je huid meer en meer de kracht om dode huidcellen te vervangen of te verwijderen. Als deze cellen ‘opgehoopt’ raken, ontstaan er vanzelf rimpels en andere oneffenheden. Door te scrubben help je deze cellen te verwijderen en vertraag je dit proces.

 

Nog gladdere benen
Ga je je benen scheren, dan is het handig om eerst even te scrubben. Op die manier verwijder je namelijk eventuele dode huidcellen die anders mogelijk in je mesje belanden. Zo wordt je mesje niet bot en worden je benen (dus) gladder.

Weg met ingegroeide haartjes
Door je huid regelmatig te scrubben, voorkom je dat je last krijgt van ingegroeide haartjes – en dus ook van rode bultjes. Dode huidcellen blokkeren namelijk de poriën, waardoor de haartjes niet naar buiten kunnen groeien.

Weg met oneffenheden
In de strijd tegen puistjes en mee-eters heb je een goede partner aan scrub. Het houdt je poriën open en schoon, waardoor vetten niet kunnen ophopen.

Laat producten beter intrekken
Gebruik je een crème, lotion of andere producten voor je huid? Scrub dan af en toe – niet iedere dag – om ervoor te zorgen dat het beter in de huid wordt opgenomen en je er nog meer profijt van hebt.

Sneller en langer bruin
Door te scrubben zorg je ervoor dat je sneller bruin wordt: je hebt geen last van dode huidcellen die dit proces in de weg zitten.

Ontspanning ten top
Door scrubben toe te voegen aan je ochtend- of avondroutine, geef je jezelf de hele week door een paar rustige, kalmerende en ontspannende momenten.

ONTDEK WELKE SCRUB PAST BIJ JOUW HUID

 

Nu je al die voordelen even tot je hebt laten doordringen, is het tijd om uit te vogelen welke scrub je wanneer gebruikt. Eentje met zout? Of een scrub op basis van suiker? Alle varianten hebben specifieke voordelen en leveren verschillende resultaten op. Het is afhankelijk van je huidtype en de conditie van je huid.

 

EEN DROGE HUID? GA VOOR ZOUT

Als je last hebt van een (te) droge huid, dan is een zout- en suikerscrub van Eminence Stone Crop Revitalizing Body Scrub een goede keuze. Zout heeft genezende en ontsmettende eigenschappen en egaliseert bijvoorbeeld de bultjes op de achterkant van je armen en benen, die ontstaan als de dode huidcellen de haarzakjes blokkeren.

Daarnaast herstel je met het zout vanzelf de vochtbalans van je huid, waardoor je binnen no time van de droge huid af bent.

EEN GEVOELIGE HUID? KIES SUIKER

Als je last hebt van een gevoelige huid kan je beter voor een suikerscrub kiezen. Deze scrub is iets zachter voor de huid dan een zoutscrub, simpelweg vanwege het feit dat suikerdeeltjes vaak kleiner zijn dan zoutdeeltjes en (dus) minder ruw zijn. De oude Romeinen wasten zich in hun tijd regelmatig met een mengsel van suiker, honing en melk.Met een suikerscrub vernieuw je je huid op natuurlijke wijze en – zeker in combinatie met de rijk aan antioxidanten van de blauwe bes en de rustgevende soja in bijvoorbeeld de Eminence Blueberry Soy Sugar Scrub laat je je huid weer helemaal stralen.