Mannen Zaken!

Haarverzorging voor mannen!

 

Haarverzorging is ook belangrijk voor mannen! Dat alleen vrouwen zich bezig houden met hun haren is natuurlijk allang niet meer van deze tijd. Mannen zijn tegenwoordig ook fanatiek met hun haren en kapsel, en dan hebben we het nog niet eens over de prachtige baard en/of snor! Haarverzorging is voor iedereen belangrijk, klein of groot. Een gezonde hoofdhuid is natuurlijk enorm belangrijk, gevolg daarvan is gezonde haren die glanzen.

Hoe zit het precies met haarverzorging voor mannen die roos hebben?

Helaas hebben veel mannen last van roos, het is op zich niet zo ernstig maar wel super vervelend. Als je roos hebt vraagt de haarverzorging ook om andere maatregelen en andere haarverzorgingsproducten. Het is natuurlijk super vervelend dat je een leuk avondje gepland hebt met je vrienden of een dinner date dat je je op je donkere pak, shirt, vest of blouse allemaal witte schilfertjes hebt zitten. Om de roos tegen te gaan adviseren wij  om goede producten te gebruiken speciaal daarop gericht. De mannenlijn van System Professional Men heeft voor alle haartypen & problemen een juiste haarverzorging. Onze medewerkers kijken graag met je mee en adviseren je met alle liefde van de wereld.

Hoe zit het precies met baardverzorging?

En mannen hebben natuurlijk niet alleen met hoofdharen te maken, ook hebben zij steeds vaker een baard. En laten we eerlijk zijn, dat is een ding, een trots voor mannen en daar gaat enorm veel tijd inzitten. Ook voor een goede baardverzorging ben je bij deze mannenlijn op het goede adres!


Tip 1: Gebruik een goeie shampoo en conditioner!

Onderschat dit niet. Let goed op wat voor shampoo en conditioner je gebruikt. Het is belangrijk dat je een kwalitatief goeie shampoo en conditioner gebruikt. Het is nog beter als deze natuurlijk zijn en niet synthetisch. Gebruik bijvoorbeeld de System Professional Triple Man Shampoo deze shampoo is voor de reiniging van het haar en het hydrateren van de hoofdhuid.

Tip 2: Verzorg niet alleen je haar maar ook je hoofdhuid!

De hoofdhuid is ook erg belangrijk bij de verzorging van je haar. Het staat namelijk samen met het eindresultaat van je haar. Voorkom bijvoorbeeld schilfers en een droge huid door hydraterende producten te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld na het gebruik van een shampoo de Hair & Beard Conditioner van System Professional. Deze  versterkt het haar en de hoofdhuid en reinigt het grondig. Hierdoor heeft het haar een goede basis om gezond te blijven, niet vet te worden en tegelijkertijd ook nog vochtig te blijven.

Tip 3: Was je haar goed maar niet te vaak!

Veel mensen wassen veel te vaak hun haar. Daardoor tast je de kwaliteit van het haar en hoofdhuid aan. Om onzuiverheden te voorkomen kan je het beste 3 keer per week je haar wassen met bijvoorbeeld een System Professional Anti-Dandruff Shampoo. 

Deze shampoo versterkt de schoonheid van het haar van binnenuit. De shampoo is verrijkt met pro-vitamine B5 en vitamine B3. De pro-vitamine B5 houdt het vochtgehalte van het haar en de hoofdhuid in balans. Vitamine B3 beschermt en versterkt de hoofdhuid.

Tip 4: Vermijd koud water!

Als je dan 3 keer je haar wast is het belangrijk om dat met koud water te doen. Koud water zorgt ervoor dat de voedingstoffen vanaf je hoofdhuid niet goed toegevoerd worden. Gelukkig staat iedereen liever onder een warme douche. hierdoor voorkom je de problemen met voedingstoffen.

Tip 5: Drogen, Wrijven, Stijlen.

Na het wassen wil je natuurlijk je haar zo snel mogelijk droog om het te stijlen. Veel mannen wrijven ruig hun haar droog, maar door het wrijven kan je haar gaan afbreken en beschadigen. Al is dit de snelste manier, dit kan je beter zo min mogelijk doen. Andere mannen föhnen hun haar liever droog. Hierbij is het belangrijk dat je dit koud doet. Als je dit warm doet kan het je haar goed beschadigen. Het drogen duurt dan wat langer maar je haar blijft langer goed. Na het drogen komt meestal het stijlen. Het is belangrijk dat je niet al te veel stylingsproducten gebruikt. Dit heeft ook weer te maken met het voorkomen van beschadigd haar. Probeer je haar daarom met mate te stylen, niet iedere dag. 

Gebruik voor het stijlen en slapen van het haar de System Professional Texture Spray of één van de waxen.

Tip 6: Laat af en toe het haar luchten!

Elke dag wat in je haar smeren is niet goed, dus sla het een keer een dag over. Hierdoor kan je haar weer even goed ademen en blijft het gezond.

Tip 7: Gezond eten is ook belangrijk!

Een gezonde leefstijl draagt bij aan de gezondheid van je haar. Het is belangrijk om gezond en gevarieerd te eten, zodat je haar niet alleen voedingstoffen krijgt van de producten die je gebruikt maar ook de bouwstoffen van gezond en gevarieerd eten. Je kan natuurlijk altijd extra voedingssupplementen gebruiken.

Tip 8: Bewegen is belangrijk!

Veel bewegen zorgt voor een betere haargroei. Dit klinkt natuurlijk als onzin, maar dat is het niet! Als je veel beweegt blijft je lichaam in een goede conditie en daardoor blijft je haar ook in goede conditie en gaat het beter groeien.