Frizzy Hair

Iedereen heeft wel eens last van pluizig haar. Een doorn in het oog voor ons allemaal. De één vooral ’s winters en in de herfst, de ander helaas all year round. Droog, pluizig haar wordt voornamelijk veroorzaakt doordat je haar is uitgedroogd. Je haar komt waarschijnlijk vocht tekort, waardoor het afbreekt en gaat pluizen.

Bestaat er een wondermiddel?

 

De meest simpele oorzaak en helaas minst behandelbare, is genetisch. Sommigen hebben nu eenmaal van nature vrij droog of pluizig haar: er wordt dan te weinig talg aangemaakt. Talg ‘smeert’ het haar en houdt zo de haarschubben gesloten. Maar wat te doen tegen pluizig haar? 

We hebben 7 tips voor jou! En met deze tips kun je je lokken alsnog enigszins in toom houden:)

TIP 1 Skip je föhn wat vaker

Soms is de föhn nu eenmaal nodig om fatsoenlijk voor de dag te komen: dat snappen we. Máár het vervelende gevolg (droog, pluizig haar) is niet wenselijk natuurlijk. Onze tip is om je haar met redelijk koude lucht droog te blazen en het op 10 centimeter afstand te houden.

TIP 2 Olijfolie tegen pluizig haar

Een héél fijn middel tegen plukhaar. Doe voor je gaat douchen vier of vijf eetlepels olijfolie in een kopje en zet die 20 seconden in de magnetron. Wrijf dit in je haar, stap onder de douch en voilà: je pluis haar kan wel inpakken. Let wel op – één behandeling per week is meer dan genoeg.

Een goed haarmasker van KEVIN MURPHY, SYSTEM PROFESSIONAL OF ROZE AVENUE zijn natuurlijk wel een must voor droog en beschadigd haar. Net zoals je huid, heeft ook jouw haar de extra verzorging nodig nu we weer de herfst en winter ingaan.

TIP 3 De juiste kam

Gebruik een kam met ander die ver uit elkaar staan. Gebruik je er één met ander die dicht op elkaar staan, dan trek je je haar als het ware uit elkaar. Het gevolg? Je haar breekt. Oeff. Nog een extra tip: kam je haren niet als het nat is.

Eet dus genoeg zalm, avocado en andere producten die veel goede vetten bevatten. Wat dat vet werkt mooi door in je haar en voorkomt een pluizenbol.

TIP 5 Was je haar niet te vaak bij pluizend haar

Het hoofdingrediënt van shampoo – sodium lauryl sulfate – maakt je lokken dan wel keurig schoon, maar bij dagelijks gebruik droogt het je haar uit. En droog haar betekent, juist, pluizig haar. Toch gehecht aan je dagelijkse douchebeurt? Kies dan voor een natuurlijke shampoo zonder deze boosdoener. Extra tip: douche ook niet te warm – ook dit is niet goed voor droog, pluizig haar.

TIP 6 Je haar droog wrijven met een handdoek?

Dat is geen goed idee met droog, pluizig haar! Het wrijven verpest haarstructuur en zorgt voor pluis alom. Draai je lokken daarom in een handdoek en laat het vervolgens zo natuurlijk mogelijk opdrogen.

TIP 7 Met je handen in het haar

Waarschuwing: deze tip tegen pluizig haar is vervelend. Maar zit niet, wij herhalen niet, zoveel met je handen aan pluizig haar. Zo gooi je de boel door elkaar en loop je binnen de kortste keren met een pluizige (en bovenop vette!) coupe.

En dan nog een allerlaatste tip: gebruik goede haarproducten. Ook je haar heeft een goede verzorging nodig en zeker met de wisseling van de seizoenen heeft ook jouw haar wellicht weer een andere behoefte. Vraag gerust om advies bij onze haarstylisten.