Een Bayalage, Ombre of toch Face Framing?

Welke kleurtechniek past het best bij jou en wat is nou eigenlijk een bayalage, ombre of face framing?
Hieronder vertellen je graag over de verschillen.

Een bayalage is een subtiele overloop van kleur, terwijl je bij een ombre kleuring een donkere uitgroei hebt met lichte punten. Bayalage is het franse woord voor ‘vegen’ en doormiddel van het ‘vegen’ wordt de bayalage ingezet. De kleur wordt met een kwast op het haar geveegd als het ware waardoor een zachte subtiele overgang ontstaat.
De bayalage geeft je look een sunkissed effect doordat de kleur wordt aangebracht op de oppervlakte van je haar. Dit heeft als resultaat dat je coupe zachtere, lichtere delen in de lengtes heeft. Met deze techniek wordt er gewerkt met verschillende kleuren waarmee een subtiel effect wordt gecreëerd in de vorm van highlights. Een bayalage ziet er natuurlijk uit waardoor je minder snel een uitgroei ziet en kan worden toegepast bij zowel donker, licht of rood haar.

 

Ombre is het franse woord voor ‘schaduw’, het bovenste deel van je haar heeft een donkere tint dat kan ook je eigen haarkleur zijn. Alleen het onderste deel wordt lichter gemaakt. Bij de ombre techniek is de overgang van de kleur wel zo natuurlijk mogelijk. Wil je echt een duidelijke grens tussen de twee kleuren dan spreken we van de techniek dip-dey, alsof je je haar in de verf hebt gedoopt.

Face Framing is een techniek waarbij highlights rondom je gezicht
worden gezet. Het is de perfecte optie voor als je iets nieuws wil proberen maar niet een totaal andere haarkleur wil.
Het vergt weinig onderhoud en is voor ieder haartype geschikt. Zo is het ook een makkelijke techniek om je bayalage op te frissen als die nog niet toe is aan een volledige nieuwe behandeling.

Vind je het lastig om te bepalen wat voor jouw haar een mooie techniek is of ben je nog niet uit de kleur, boek gewoon een kleuradvies gesprek in. Dit kan zowel telefonisch als online en deze gesprekken bieden wij gratis aan. Wij helpen je namelijk graag verder in je keuze. Een keuze waar jij helemaal achter staat!