9 Anti-Aging Beauty Tips

Kleine verandering, grote impact!

Met de jaren veranderen de volumes en vormen in ons gezicht. Smallere wenkbrauwen, minder volle wimpers, minder volle wangen, slappere gelaatstrekken, rimpels en ook de kleuren in ons gezicht veranderen.

Iedere leeftijd heeft zijn charme en het is een natuurlijk proces. Dat neemt niet weg dat we er toch wel mee bezig zijn om onze jonge(re) uitstraling zo lang mogelijk te kunnen behouden. We eten gezond en bewegen wat meer. We brengen wat vaker een bezoek aan de schoonheidssalon en de kapper en verzorgen onze huid en ons haar met goede en de juiste producten.

En we hebben nog wat meer tips om de verandering in uiterlijk aan te pakken. Het zijn wat aanpassingen in je beauty routine die hand in hand gaan met de allernieuwste make-up trends.

  1. Verf je wenkbrauwen. Naarmate we ouder worden, worden onze wenkbrauwen dunner, minder vol. Maar je hebt meer haartjes dan je denkt! Door je wenkbrauwen te verven worden ook blonde, witte of grijze haartjes weer zichtbaar. Combineer het met je bezoek voor een kappersbehandeling!
  2. Investeer in een kwalitatief goede mascara en trek je tijd ervoor uit om je wimpers ermee te kleur en vooral ook voller te maken.
  3. Geef je wangen kleur en volume met een rozerode blush. Boots die blozende, goed doorbloede wangen uit je jeugd na met een rozige blush. Gebruik eventueel een crème-product dat je met je huid kunt laten versmelten en dat bovendien een glans over je gezicht legt waardoor het voller lijkt.
  4. Open je blik met eyeliner of oogpotlood maar pas de vorm aan aan je oogleden. Trek de lijn bij de ooghoeken lichtjes door en omhoog. Opwaartse lijnen maken je jong! Wil je meer informatie over de LOOkX make-up in onze salon? Vraag het gerust aan onze medewerkers.
  5. Besteed aandacht aan verkleuringen in je huid. Gebruik zoveel mogelijk producten met een SPF en houd je huid goed onder controle. Zie je maar even een verkleuring die duidt op het ontstaan van een ouderdomsvlek, smeer daar dan extra. Als de vlekken nog heel licht zijn en uit de zon worden gehouden, willen ze nog wel eens verdwijnen.
  6. Laat je niet verraden door je handen of decolleté! Natuurlijk is het heerlijk om de zon in te gaan maar bescherm je goed. Is je decolleté je zwakke plek, ga dan liever voor een hooggesloten top. Ga levervlekken op je handen tegen door ze goed in te smeren. Neem een tube mee in je tas.
  7. Pas je beautyroutine aan. Het is zo gemakkelijk om in je routine te blijven steken maar ga met de tijd mee en speel in op veranderingen in je lichaam en huid. Een Eminence exfoliant is een nuttige en effectieve aanvulling op je dagelijkse verzorging. Deze chemische peeling gaat zonschade tegen en werkt tegen rimpels en pigmentvlekken.
  8. Pas je kapsel aan. Is je haar dunner geworden, ga dan voor een korte coupe met beweging. Is je kaaklijn niet meer zo strak, ga voor een halflang kapsel dat net over de kaaklijn valt. Verzacht je gelaatstrekken met lokken rond je gezicht die meteen ook kraaienpootjes camoufleren. Halflange kapsels zijn bovendien dé haartrend voor 2021.
  9. Pas ook je haarkleur aan. Ga niet te donker (dat maakt hard) maar ook niet te licht. Het mooist is vaak om dicht bij je natuurlijke kleur te blijven.